Gyász! Elhunyt a népszerű kapuslegenda

Forrás: Shutterstock -
halál gyász Tony Esposito legenda kapus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tony Esposito hasnyálmirigyrákban hunyt el 78 éves korában. Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás kapusa.

A Hírességek Csarnokába is beválasztott hálóőr a montreali első idényét követően 15 szezonon át kizárólag a Chicago Black Hawks színeiben védett. Megválasztották az év újoncának (1970), és háromszor a szezon legjobb kapusának (1970, 1972, 1974).

Elhunyt a kapuslegenda Tony Esposito Forrás: Shutterstock

Esposito 418 győzelemmel jelenleg is klubrekorder, emellett 74 olyan találkozója volt, amikor nem kapott gólt - ebből 15-öt az újonc idényében ért el, ami ligacsúcs. Bátyja, a kétszeres Stanley Kupa-győztes, hatszoros gól- és ötszörös pontkirály, kétszeres MVP Phil Esposito.

Az NHL-ben négy olyan testvérpár játszott, akiknek mezőnyjátékos tagja gólt lőtt saját testvérének, és Espositóék az egyik ilyen.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.