Már nem sokáig élvezhetjük a hőséget: viharos széllel érkezik a lehűlés

Forrás: Shutterstock -
időjárás lehűlés hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem sokáig tart a rekkenő hőség: kedden érkezik a lehűlés.

Hétfő

Gomolyfelhők zavarják a többórás forró napsütést. Reggel főleg keleten, délutántól inkább északnyugaton alakulnak ki záporok, zivatarok. Estétől egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. Ezen a napon még marad a rekkenő hőség: 30-39 fokos meleg lesz.

Kedd

Megérkezik a hőségzáró hidegfront, melynek útját hajnalban/reggel zivatarok, záporok jelzik. Napközben pedig többfelé megerősödik, főleg nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél. Délután már csak 25-30 fok valószínű.

Kedden érkezik a lehűlés Forrás: Shutterstock

Szerda

Nyugat, északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordulnak elő záporesők. A Dunántúl nyugati tájain akár tartósabb eső is lehet. 20-27°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Továbbra is erős lesz az ÉNy-i légmozgás.

Csütörtök

Napos időre van kilátás, gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Reggel 13, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet, kellemes nyárvégi idő lesz.

Augusztus 20., péntek

Sok napsütés várható, csapadékra egészen kicsi az esély. Az északias szél mérsékelt lesz. 25-30 fok között alakul a hőmérséklet délután - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.