A betiltását követelik: ingyenesen elérhető az a weboldal, ami bárkit levetkőztet meztelenre

meztelenség honlap vetkőzés ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Létezik egy nyilvános weboldal, melyen egy mesterséges intelligenciával működő program meztelenre vetkőzteti a feltöltött fényképeken szereplő személyeket. Egyre többen követelik az oldal betiltását.

A deepsukebe.io címen elérhető portál a következő szöveggel reklámozza magát: "feltárja a ruha alatt rejtőző igazságot" és „valóra váltja minden férfi álmát".

Az oldal már tavaly óta nyilvános, de az elmúlt hónapokban kapott csak igazán figyelmet. A BBC beszámolója szerint csak júniusban több, mint 5 millió látogatója volt a portálnak.

A honlapon futó algoritmus alapverziója ingyenes, ami azt jelenti, hogy bárki meztelenre vetkőztetheti az embereket egy általa választott fotón minden 120 percben.

A fizetős változatokat használva már gyorsabb fel- és letöltési sebesség áll a rendelkezésünkre, illetve korlátlan mennyiségű fotót feltölthetünk a rendszerbe, amiért minössze néhány dollárt kell befizetnünk.

Az oldalon olvasható leírás szerint feltöltött képeket nem menti el a rendszer, de szakértők szerint ez erősen kétséges, mivel az algoritmus pont akkor tanulja meg egyre profibban levetkőztetni az embereket, ha nagy adatbázisból dolgozhat - írja a Huffington Post.

A lap szerint főként brit, amerikai, kínai, thai és tajvani internetezők látogatják.

Miután egyre nagyobb figyelmet szentelt az oldalnak az angolszász sajtó, az Egyesült Királyságban több politikus is a betiltását kezdte követelni. A brit törvényhozás egyik képviselője, Maria Miller nemrég parlamenti vitát kezdeményezett arról, miként lehetne szabályozni az ilyen jellegű portálokat.

"A Parlamentnek lehetőséget kell kapnia arra, hogy megvitassa, be kell-e tiltani a beleegyezés nélkül, digitálisan készített meztelen és túlszexualizált képeket. A törvény jelenleg nem tükrözi az emberek életére gyakorolt hatás súlyosságát"

- fogalmazott a konzervatív párti képviselő, aki kijelentette, hogy szerinte szigorúan büntetni kellene az ilyen szoftverek előállítóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.