Létezik egy nyilvános weboldal, melyen egy mesterséges intelligenciával működő program meztelenre vetkőzteti a feltöltött fényképeken szereplő személyeket. Egyre többen követelik az oldal betiltását.

A deepsukebe.io címen elérhető portál a következő szöveggel reklámozza magát: "feltárja a ruha alatt rejtőző igazságot" és „valóra váltja minden férfi álmát".

Az oldal már tavaly óta nyilvános, de az elmúlt hónapokban kapott csak igazán figyelmet. A BBC beszámolója szerint csak júniusban több, mint 5 millió látogatója volt a portálnak.

A honlapon futó algoritmus alapverziója ingyenes, ami azt jelenti, hogy bárki meztelenre vetkőztetheti az embereket egy általa választott fotón minden 120 percben. A fizetős változatokat használva már gyorsabb fel- és letöltési sebesség áll a rendelkezésünkre, illetve korlátlan mennyiségű fotót feltölthetünk a rendszerbe, amiért minössze néhány dollárt kell befizetnünk.

Az oldalon olvasható leírás szerint  feltöltött képeket nem menti el a rendszer, de szakértők szerint ez erősen kétséges, mivel az algoritmus pont akkor tanulja meg egyre profibban levetkőztetni az embereket, ha nagy adatbázisból dolgozhat - írja a Huffington Post.

A lap szerint főként brit, amerikai, kínai, thai és tajvani internetezők látogatják.

Miután egyre nagyobb figyelmet szentelt az oldalnak az angolszász sajtó, az Egyesült Királyságban több politikus is a betiltását kezdte követelni. A brit törvényhozás egyik képviselője, Maria Miller nemrég parlamenti vitát kezdeményezett arról, miként lehetne szabályozni az ilyen jellegű portálokat.

"A Parlamentnek lehetőséget kell kapnia arra, hogy megvitassa, be kell-e tiltani a beleegyezés nélkül, digitálisan készített meztelen és túlszexualizált képeket. A törvény jelenleg nem tükrözi az emberek életére gyakorolt hatás súlyosságát"

- fogalmazott a konzervatív párti képviselő, aki kijelentette, hogy szerinte szigorúan büntetni kellene az ilyen szoftverek előállítóit.