Elhunyt Hankiss Ágnes: otthonában érte a halál

Forrás: Shutterstock -
Hankiss Ágnes Médiatanács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Hankiss Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja, író, pszichológus, volt európai parlamenti képviselő. A család tájékoztatása szerint Hankiss Ágnest kedden budapesti otthonában érte a halál 71 éves korában.

Az NMHH honlapján található életrajzi adatok szerint Hankiss Ágnes az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1973-ban klinikai pszichológiából diplomázott, rá egy évre pedig bölcsészdoktori címet szerzett társadalomlélektanból. Ezt követően közel tíz évig társadalomlélektant tanított alma matere jogtudományi karán.

Forrás: Shutterstock

1989-ben A Jövő Irodalmáért-díjat, 1992-ben József Attila-díjat kapott. 1990 és 1994 között képviselő a fővárosi önkormányzatban, ahol a kulturális, valamint az emberi jogi és kisebbségi bizottság tagja volt.
Az 1990-es évektől a 2000-es évek végéig a Magyar Rádió Közalapítvány, majd a Duna Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagja, a magyar kultúra belgiumi bemutatkozását szolgáló, 1999-ben megrendezett Europalia Hungaria rendezvénysorozat kormánybiztosa, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke és az általa alapított Károlyi Palota Kulturális Központ és a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézet főigazgatója volt.

Hankiss Ágnes 2003 és 2008 között a Hír TV és az Echo TV több politikai beszélgetős magazinjának műsorvezetőjeként tevékenykedett. 2009 és 2014 között a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, 2016 óta pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes docense és a Terrorelhárítási Tanszék megbízott vezetője.

Hankiss Ágnest 2019 decemberében választotta meg a parlament a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.