Riasztást adtak ki több megyére: ítéletidő közelít hazánk felé

Forrás: Kálló Péter -
eső ciklon időjárás mediterrán riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy mediterrán ciklon hatására a hidegfronttal megérkezik a csapadékos idő is.

Az elmúlt napokban ősziesre fordult az időjárás, ám ez még semmi ahhoz képest, ami a következő napokban vár ránk.

Szombat

Szombaton dél, délnyugat felől – egy mediterrán ciklon hatására – erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég; és eleinte csak délen, később egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Délnyugaton kiadós esőzés lehet. A maximum 20°C körül valószínű.

Vasárnap

A vasárnap első felében keleten még több helyen lehet kiadós eső, zápor, zivatar; majd szakadozik a felhőzet, és elszórtan fordulnak elő záporok. Élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 15-22 fok közötti értékeket mérhetünk mindössze – írja a Köpönyeg.

Sok csapadékkal újabb hidegfront érkezik hazánkba (A kép illusztráció) Forrás: Kálló Péter

Hétfő és kedd

Hétfőn és kedden továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég, és mindkét nap szórványosan lehetnek esők, záporesők. Marad a hűvös idő: 20-22°C körüli csúcsértékek lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat állítása szerint Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben egy frontális csapadékzóna fog áthaladni, ami miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írják: szombatra virradó éjszaka a keleti országrészben foltokban köd képződhet. Napközben záporok mellett esetleg egy-egy zivatar sem kizárt a nyugati határszélen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.