Egy világ fog összeomlani benned: ezt jelentik valójában a százalékok az időjárás-applikációkban

Forrás: Shutterstock -
eső applikáció időjárás százalék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az időjárást előrejelző applikációkban a százalék bizony nem az eső valószínűségét jelzi: ezt mutatja valójában. 

Az időjárás változékonysága miatt nagy népszerűségnek örvendenek az applikációk, amik segítségével mindig naprakészek lehetünk. Akár órákra lebontva is megnézhetjük, mire számíthatunk, ez főként akkor kiemelten fontos, ha szabadtéri programra készülünk. Nem mindegy, hogy kell-e még esernyőt is magunkkal cipelnünk, vagy sem.

Sokan nem tudják, valójában mit jelentenek a százalékok Forrás: Shutterstock

Most kellett azonban rájönnünk arra, hogy van egy jelzés, amit - valószínűleg - mindenki rosszul értelmezett. Ha esős idő várható, általában egy százalékot is látunk. A legtöbb ember azt hiszi, ez azt jelenti, mekkora a valószínűsége annak, hogy tényleg esni fog-e, de akik ezt gondolják, azok tévednek. Ugyanis ez a százalékos érték azt mutatja, hogy a vizsgált terület mekkora százalékán valószínű az eső. Vagyis hiába örülünk az alacsony százaléknak, attól még elkaphat a zuhé.

@bernath_roland

Hazugságban éltem ##tudtad##nekedbe##foryoupage##menjenforyou

♬ Beggin' - Måneskin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.