Viharos széllel és hűvös, zord idővel kezdődik az idei tanév

Forrás: Shutterstock -
eső vihar időjárás Szél ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenféle átmenet nélkül köszöntött be az ősz. A szeptember esős, szeles idővel kezdődik, és a hőmérséklet is elmarad az ilyenkor szokásostól.

Szeptember elseje nem csak az iskolakezdés, de a meteorológiai ősz első napja is. A mai napon északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és északon, valamint keleten szórványosan lehetnek záporok. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 21 fok körül alakul.

Csütörtökön reggel réteg-, délután gomolyfelhők zavarják a napsütést, de záporra már kicsi az esély. Az északi, északnyugati légmozgás még gyakran lesz élénk. Reggel 9, délután 22°C körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken ragyogó napsütésre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen, és eső sem várható. Hűvös lesz a reggel, de délutánra 19 és 25 fok közé melegszik a levegő. Eddig úgy tűnik, hétvégén is marad a napos, kellemes kora őszi időjárás, és tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.