Újabb részletek Jean-Paul Belmondo halálának körülményeiről: így távozott a színészlegenda

halál gyászoló gyász Jean-Paul Belmondo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, Jean-Paul Belmondo 88 évesen, végelgyengülésben hunyt el szeptember 6-án.

Jean-Paul Belmondót sokszor a legendás humora segítette át az élet nehézségein. A színész legidősebb gyermeke, Patricia 1994-ben, egy tűzesetben vesztette életét, ezt a tragédiát talán sosem tudta feldolgozni. A színésznek 2001-ben súlyos agyvérzése volt, amiből nehezen épült fel: újra kellett tanulnia beszélni, járni, sőt, a jobb oldalára teljesen lebénult.

A közelmúltban tolószékbe került lábtörése miatt, de jó kedve akkor sem hagyta el. Belmondo állapota az elmúlt másfél évben kezdett el rohamosan romlani, a tolószék után ágynak esett, és ahhoz kötve élte napjait.

– hangsúlyozta a Borsnak Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője, aki személyesen is ismerte a legendát, és közvetetten tartotta vele a kapcsolatot.

"Nagyon szeretett bennünket magyarokat, Papp László volt a kedvenc ökölvívója. Sajnos csak két alkalommal, átutazóban volt Magyarországon, és nagyon szeretett volna még eljutni hozzánk, egy kicsit jobban megismerni a magyar fővárost és az itteni kultúrát" – folytatta Levente a visszaemlékezést.

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Les Films 13

A színész életének utolsó évét a lakásában töltötte kutyájával, de nem hagyta el magát: amíg bírt, otthon súlyzozott a lakásában. Levente elmondta a lapnak, hogy soha életében nem találkozott olyan vidám színésszel, mint Belmondo, aki annak idején a forgatásokon csók jelenetei előtt kolbászt és hagymát evett a színész, így tréfálva meg a partnereit, de olyan is volt, hogy hintőport szórt a ventilátorba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.