Földönfutóvá válhat egy idős férfi, aki rossz helyre utalt 15 millió forintot

Forrás: Idemia -
tévedés utalás bankkártya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál Gordon Layton hajléktalanná válhat, mert rossz helyre utalt 15 millió forintot. A férfi egy apró elírás, egy elkésett banki válasz és egy tisztességtelen idegen miatt veszítheti el az otthonát. 

Gordon Layton még júniusban szeretett volna interneten keresztül átutalni tizenöt millió forintnyi dollárt egy cégnek, amely a telkére építette az új házát. A férfi azonban utalás közben elírta a számlaszámot, így az összeget más kapta meg.

A tévedést még aznap jelezték a saját és a számlatulajdonos bankjánál is, ám a pénzintézetek kissé megcsúszva másnak vonták volna vissza a téves utalást. Az összeg azonban ekkorra már megérkezett az ismeretlen számlaszámra, aki nem akarja visszaadni a pénzt - írja a Blikk.

Ez a súlyos hiba a férfit akár földönfutóvá is teheti Forrás: Idemia

Laytont azonban már felszólította a kivitelező cég, hogy rendezze a tartozását. A férfinak nincs újabb 71 ezer ausztrál dollárja, így ha nem kapja vissza a rossz helyre átutalt összeget, akkor jelenleg úgy néz ki, hogy el kell adnia a házát a tartozása rendezése miatt. Ez azt is jelentené, hogy akár hajléktalanná is válhat.

Ez is érdekelhet: Legalább másfél milliót csalt ki az emberektől az internetes csaló: több mint 200 embert vert át

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.