Lovasi András balesete: "Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk..."

Forrás: Mandiemese.Hu -
baleset Lovasi András bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, súlyosbították Lovasi András ítéletét, aki 2019 márciusában terepjárójával ütközve maradandó fogyatékosságot okozott áldozatának. Az ítélet nem jogerős, az üggyel kapcsolatban megszólalt a zenész is. 

"Nagyon sajnálom a sértettet, akit tanúként hallgatott ki a bíróság. Jó érzés volt látni, hogy rendben van, és elmondta, hogy vissza is ment dolgozni, Ez megnyugtatott, és megkönnyebbülés volt látni, hogy nem tettem tönkre az életét - mondta el a Blikknek Lovasi.

"Az ügyvédeimmel együtt kértünk egy kis időt, hogy átgondoljuk mi legyen" - tette hozzá a zenész, akinek ügyvédje dr. Borbély Zoltán is soknak tartja a kétéves eltiltást.

"Ezen felül viszont ott van az, hogy a két év eltiltás nagyon sok, nem is nekem, a családnak. Fél éve adtam le a jogosítványomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter, dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hosszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés. Szeretünk itt lakni, Álmos is ragaszkodik az otthonához, még van két napunk dönteni" - fejtette ki Lovasi András.

Forrás: Mandiemese.Hu

Most a perújítást követően új ítélet született: "A Pesti Központi Kerületi Bíróság perújítási eljárás során 600.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit, akit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádoltak" - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A régi ítélet 225.000 forint pénzbüntetés és 1 év eltiltotás a közúti járművezetéstől volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.