Így nézhetett ki a neandervölgyi férfi, akinek megtalálták a koponyáját Hollandiában -Fotó

Neandervölgyi ember Hollandia régész történelem rekonstrukció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rekonstruálták annak a neandervölgyi férfinek az arcát, aki 70 ezer éve élt, majd egy tumor miatt halt meg, ami a koponyáján képződött.

Hollandia közelében fedezte fel egy amatőr régész Krjin koponyájának egy darabkáját. A 2001-ben felfedezett maradvány segítségével a Kennis & Kennis Reconstructions paleoantropológusa, Adrue Kennis és kollégái létre tudták hozni a férfi arcának a modelljét, amelyet a Holland Régészeti Múzeumban állítanak ki - írja a Blikk.

Rekonstruálták annak a férfinak az arcát, akinek megtalálták a koponyáját Hollandiában Forrás: YouTube/Rijksmuseum van Oudheden

Egy korábbi, 2009-es tanulmány szerint Krjin sok húst evett, tengeri táplálékot viszont nem igazán. A daganat, amit a koponyáján találtak, a szemöldöke fölött volt és valószínűsíthető, hogy kellemetlen tüneteket okozott a férfi számára, például migrént, látásromlást.

Ezt is érdekelhet: Rendkívüli felfedezés: az egész világ arról fog beszélni, amit ebben az olasz barlangban találtak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.