"Egyedül voltam, teljesen meztelen, ő pedig rajtam feküdt, és órákon keresztül molesztált" - A fiatal olimpikon megrázó vallomása

Forrás: Shutterstock -
hatóságok vallomás szexuális zaklatás olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy olimpikon, köztük McKayla Maroney és Simone Biles sokkoló vallomást tettek azzal kapcsolatban, hogy Larry Nassar, a női tornászválogatott korábbi orvosa, éveken keresztül molesztálta őket. Hiába kértek a hatóságoktól segítséget, senki nem segített nekik.

Szeptember 15-én, az Amerikai Egyesült Államok szenátusának igazságügyi bizottsága előtt megrázó vallomást tett többek között McKayla Maroney olimpikon is, aki elmondta, hogy Larry Nassar, hogyan molesztálta.

"Aznap este egyedül voltam, teljesen meztelen, ő pedig rajtam feküdt, és órákon keresztül molesztált"

- mesélte a borzalmas részleteket a sportoló.

Aznap este egyedül voltam, teljesen meztelen, ő pedig rajtam feküdt, és órákon keresztül molesztált" - A fiatal olimpikon megrázó vallomása Forrás: AFP/Rena Laverty

A megdöbbentő eset tíz évvel ezelőtt történt, Maroney akkor mindössze 15 éves volt. Majd egy évvel később, 2012-ben Londonban is szexuálisan zaklatta a férfi, nem sokkal azelőtt, hogy Maroney olimpiai aranyat nyert - írja a New York Times.

Maroney mellett még három tornász számolt be részletesen arról, milyen szörnyűségeket művelt velük Nassar, aki 2018-ban másodszor is 40-től 125 évig terjedő börtönre ítéltek szexuális zaklatás és gyermekpornográfia birtoklása miatt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium idén júliusban adott ki egy jelentést, amiből kiderült, a tornászok 2015 júliusától kezdve több alkalommal is bejelentést tettek az FBI indianapolisi irodájában Nassar ellen, azonban sokáig senki nem foglalkozott komolyabban az üggyel.

A jelentésben továbbá az áll, hogy csak ezalatt az egy év alatt több mint 70 fiatal sportolót zaklatott Nassar, de ez a szám akár 120 is lehet, köztük tíz évesnél fiatalabbak is, az évek alatt pedig több száz áldozata is lehetett az orvosnak.

"Cserbenhagyták ezeket a nőket. Cserbenhagyták ezeket a családokat. Úgy tűnik, senki sem törődik ezekkel a kislányokkal"

- mondta az egyik ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.