Újabb fordulat a Hableány-ügyben: halálosan megfenyegették a sétahajó elhunyt kapitányának ügyvédjét

Forrás: TV2 -
Viking Sigyn Hableány fenyegetés kapitány tragédia hajóskapitány sétahajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Azt mondta, felgyújtja az irodámat"

Idén májusban avatták fel a Hableány áldozatainak emlékművét. Bár a tragédia két évvel ezelőtt történt, a tárgyalások még zajlanak, az áldozatok családtagjaipedig máig képtelenek túl tenni magukat a szörnyűségeken.

Ezen a héten kedden folytatódott a 28 halálos balesetet előidéző Viking Sigyn hajóskapitánya, Jurij C. büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az eredeti tervek szerint a baleset koreai túlélőit hallgatták volna meg, de ezt elhalasztották, és helyettük néhány olyan kapitányt idéztek be tanúként, akik abban az időben éppen a közelben hajóztak -írja a Blikk. Az elsüllyedt sétahajó elmúlt kapitányának ügyvédje elmondta, hogy a közelmúltban életveszélyesen megfenyegették, továbbá kiderült, hogy a Hableány roncsáról eddig ismeretlen személyek videófelvételeket készítettek, ezért eljárást indítottak ellenük.

"Egy ismeretlen férfi odalépett hozzám, amikor az irodámból kijöttem még júniusban. Akkoriban sokat nyilatkoztam a tévében.

Azt mondta, ha még egyszer megteszem, többedmagával felgyújtja az irodámat és velem is akarnak valamit csinálni. Ezt már nem értettem pontosan, mert addigra felhúzott egy orvosi maszkot, de halálosan megfenyegetett.

Egyedül volt, de többes számban beszélt. Teljesen normális ruhát viselt" – emlékezett vissza a lapnak dr. Gulyás Krisztián, aki feljelentést tett.

dr. Gulyás Krisztián feljelentést tett Forrás: TV2

"Kértem a rendőröket, hogy együtt nézzük át a kamerafelvételeket, én ugyanis biztosan megismerném a férfit, de erre még nem kaptam visszajelzést"

-tette hozzá az elhunyt kapitány ügyvédje.

Megszólalt a Hableányhoz lemerülő búvár - a tragédia megváltoztatta az életéthttps://www.life.hu/eletmod/20210531-megszolalt-a-hableanyhoz-lemerulo-buvar-a-tragedia-megvaltoztatta-az-eletet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.