Hajtóvadászat indult az amerikai internetes sztár, Gabby Petito vőlegénye után az Egyesült Államokban. A 22 éves nő holttestét a héten találták meg egy nemzeti parkban. Gabby és vőlegénye még júliusban indultak álomutazásra, amelyről folyamatosan töltöttek fel képeket és videókat az internetre. A vőlegénye most bujkál, sőt mint kiderült, több százezer forintnak megfelelő pénzt vette le egy bankkártyáról, ami nem az övé volt.

Kutyákkal és drónokkal keresi a rendőrség Gabby Petito vőlegényét, a 23 éves Brian Laundrie-t. A fiatal nő rejtélyes gyilkosság áldozata lett. Gabby az utazásról augusztus 30-án küldött utoljára sms-t a szüleinek, utána eltűnt. Barátja szeptember 1-jén ugyan hazatért Floridába, de nem jelezte a rendőrségnek, hogy barátnőjének nyoma veszett. Gabby családja szeptermber 11-én jelentette a rendőrségnek, hogy nem találják a lányt. Briant akkor kihallgatta a rendőrség, de semmit sem mondott Gabby-ról. Pár nappal később a férfi el is tűnt. Ezután találták meg a lány holttestét.

Gabby PetitoForrás: Instagram

A vőlegény ellen most hajtóvadászat indult, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Kiderült az is, hogy Brian a lány eltűnésének idején nagyobb összeget vett fel automatákból olyan bankkártyával, ami nem az övé volt. Hogy kié, azt nem árulta el a rendőrség.

Laundrie-t az ügyben érintett személyként minősítik, de nem vádolják gyilkossággal.