Rusvai Miklós elmondta, mikorra várható járvány felfutása: itt az ideje, hogy felvegyük a maszkot

fotó: Talán Csaba -
járvány Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nem tartunk a koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán, éppen ezért Rusvai Miklós szerint ideje, hogy mindenki felvegye a maszkot, és nem csak a Covid miatt. 

"A lassú emelkedésnél tartunk, az igazi felfutás még nem kezdődött el. Szerintem az októberre várható" - mondta Rusvai Miklós. Egyre többen viselik már ismét a mszkot a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban. A szakember szerint itt az ideje, hogy mindenki kövesse a példájukat.

Rusvai Miklós virológus elmondta, hogyan alakul a járvány negyedik hulláma fotó: Talán Csaba

"Itt az ideje, hogy mindenki felvegye a maszkot, és nem csak a koronavírus miatt. Az ősz elején mindig kezdődik egy légzőszervi megbetegedési hullám. A gyerekek az iskolákból, az óvodákból hazaviszik a vírusfertőzést, amelynek a terjedését szintén meggátolhatja, ha maszkot hordunk" - mondta a Blikknek. Elmondta, mikor tetőzhet a negyedik hullám.

A fertőzöttek számát tekintve elérjük a tavaly őszi szintet.

"Ha száraz, hideg tél lesz, az megint szüneteltetheti a járványt, ugyanúgy, mint a második és a harmadik járványhullám között volt. Azt láttuk, hogy lényegesen alábbhagy a vírus terjedése karácsony után, majd amikor ismét enyhül az idő, felgyorsul. Ez várható idén ősszel és jövő tavasszal is" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.