Friss hazai adatok: a helyzet fokozódik, rengeteg új fertőzöttet találtak hazánkban a hétvégén

covid halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi összesített adatokat közölték:a beoltottak száma 5 895 282, közülük 5 657 967 fő már a második oltását is megkapta, 804 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban 1 492 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 824 876 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 230 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 786 737 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 909 főre emelkedett.

560 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.