Nyolc hónapja van zárlat alatt a koronavírus miatt: világrekorder lett ez a város

Forrás: AFP/William West -
Melbourne zárlat COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztráliai Melbourne lett a koronavírus-járvány miatt leghosszabb időre zárlat alá vont város a világon, a rekordot eddig Buenos Aires tartotta - derült ki hétfőn az AAP ausztrál hírügynökség jelentéséből.

Melbourne-t hatodik alkalommal, augusztus 5-én vonták karantén alá, az itt élők eddig összesen 246 napot töltöttek már zárlat alatt. Az eddigi csúcstartó Buenos Aires volt, 234 nappal.

A hatóságok október közepére ígértek enyhítést, várhatóan ugyanis ekkorra sikerül beoltani az itt élők 70 százalékát. A jelenlegi tervek szerint 80 százalékos átoltottság elérése után további korlátozásokat oldanának fel, mindazonáltal Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke azt mondta, a karantént akár meg is hosszabbíthatják, amennyiben szükséges.

Melbourne - emberek várakoznak az egyik oltópontnál Forrás: AFP/William West


A városban ugyanakkor nő a feszültség a járványügyi rendelkezések miatt, szeptemberben a rendőrség több, a szigorú rendszabályok ellen szervezett, erőszakba torkolló tüntetést oszlatott fel. A 25 milliós Ausztráliában a közegészségügyi intézkedéseknek is köszönhetően sikerült nagyon alacsony szinten tartani a koronavírusos esetek számát, a fertőzőbb és veszélyesebb delta variáns terjedését azonban nem sikerült megfékezni.

Az országban mind ez idáig 105 ezer igazolt fertőzöttről és több mint 1200 halálos áldozatról tudnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.