Agyonverte barátnőjét egy fiatal férfi a III. kerületben

Forrás: Shutterstock -
párkapcsolat családon belüli erőszak vádemelés emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg az ügyészség azt a 28 éves férfit, aki 2019 szeptemberében egy III. kerületi elhagyatott, romos épületben bántalmazta, majd megfojtotta 18 éves barátnőjét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2019 áprilisának elején ismerkedett meg egymással egy baráti társaság révén, majd röviddel ezt követően párkapcsolat alakult ki közöttük.

Az akkor 26 éves vádlottnak akkoriban munkahelye és lakóhelye nem volt, általában a barátainál aludt, megélhetését főként kölcsönökből, illetve kéregetésből fedezte. Idejének nagy részét pedig a Nyugati téren, a barátaival való céltalan csellengéssel, gördeszkázással, graffitizéssel töltötte.

A lány a vádlottal történt megismerkedését követően, 2019 májusának elején elköltözött a nevelőszüleitől, mert azok nem támogatták a férfivel való párkapcsolatát. Elköltözését követően a sértett egyre rendszertelenebbül tartotta a kapcsolatot a családjával, a középiskolai tanulmányait is elhanyagolta, az érettségi vizsgát sem tette le. A férfival való kapcsolata azonban egy idő után romlani kezdett, gyakran összevesztek, a vádlott pedig ilyenkor agresszívan viselkedett.

Munkát az együttélésük során egyikük sem vállalt, így állandó jövedelem, illetve más lakhatási lehetőség hiányában a pár 2019. augusztus végén beköltözött egy III. kerületi, üresen álló, bontásra ítélt, romos házba. Továbbra is sokat veszekedtek, előfordult, hogy a férfi tettleg is bántalmazta a barátnőjét.

Agyonverte barátnőjét egy fiatal férfi a III. kerületben (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint 2019. szeptember 18-án, a reggeli órákban a közös lakóhelyükül szolgáló romos házban ismét összevesztek. A vita során a férfi dühében nagy erővel testszerte bántalmazni kezdte a lányt, majd végül – annak nyakát leszorítva – megfojtotta. A vádlott a lánynak elhúzódó, és az átlagost jóval meghaladó testi-lelki szenvedést okozott.

A férfi azért, hogy a lány halálát a családja elől eltitkolja, 2019. szeptember 21-én az egyik közösségi oldalon a saját profilján, de a lány nevében felvette a kapcsolatot a lány unokatestvérével, akinek levelezésük során – továbbra is a sértett nevében – azt állította, hogy boldog párkapcsolatban élnek Londonban. Emiatt a lányt a családja nem kereste, s annak holttestét csak 2019. szeptember 28-án, állampolgári bejelentés alapján találták meg.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva. A férfi jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Megverték, megerőszakolták, pincébe zárták: így él most a nő, akit szülei kis híján halálra kínoztak (18+)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.