Ez okozta a Facebook és az Instagram hétfő esti leállását

Forrás: Shutterstock -
leállás Facebook Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, hétfő este nem működött a Facebook, az Instagram és a Messenger, valamint a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sem. A vállalat bocsánatot kért a felhasználóitól, és hozzátette nincs bizonyíték arra, hogy veszélybe kerültek volna az adataik a leállás során.

A magyar idő szerint éjfél előtt újra elérhetővé vált a Facebook, az Instagram és a WhatsApp. A Facebook ezt követően közleményt adott ki, amelyben azt írták, a leálláshoz hibás konfigurációs változtatások vezettek, amik miatt probléma lépett fel az adatközpontjaik közötti kommunikációban.

A Facebook bocsánatot kért a felhasználóitól, és megköszönte nekik, hogy elnézőek vele.

Különös egybeesés, hogy az oldal összeomlása éppen egy nappal azután történt, hogy egy volt dolgozója, aki korábban dokumentumokat szivárogtatott ki a működéséről, interjút adott a működéséről a CBS amerikai televíziónak.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.