Életveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb aluljárója a beázás miatt: bármikor leszakadhat a plafon

Forrás: Shutterstock -
beázás Corvin tér főváros Budapest aluljáró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyira lepukkant a Corvin-negyed aluljárója, hogy a lezúduló esővíz már a plafonból is csöpög. Hiába jelentették be többször a hibát, egyelőre semmi nem történt.

"A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra" – írta 2021. júniusában a jarokelo.hu-nak a Budapest Közút Zrt, miután az panaszt nyújtott be a Corvin-negyed aluljárójának beázása miatt – derítette ki a Metropol

A beázás már évek óta tart, ráadásul a földön óriási tócsa keletkezik, amit kerülgetni kell, a beázott plafon alatt pedig egy jegyautomata áll. A gyalogosok már többször jelezték a problémát, mégsem történt semmi. Májusban a Járókelő blog szerzője ezt a választ kapta az üggyel kapcsolatban az illetékestől:

„A 00083403 számú bejelentésben szereplő Bp. VIII. Corvin-negyed aluljáró üzemeltetése, fenntartása a Budapest Közút Zrt. feladatai közé tartozik. Az illetékességünkbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a Fővárosi Önkormányzat által biztosított források erejéig a műszaki és gazdaságossági szempontok alapján a rendelkezésre álló kapacitási lehetőségeinkhez mérten folyamatosan végezzük. A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra."

Életveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb aluljárója - Illusztráció Forrás: Shutterstock

„Ha sokáig ázik még a plafon, félő, hogy a vakolat is hullani kezd. Nem is tudom, mi történne, ha ráesne valakire, egyáltalán milyen következménye lenne annak"

-mondta a lapnak az egyik rendszersen arra járó gyalogos.

Ide kattintva megtekinthető, milyen állapotok uralkodnak a beázott Corvin téri aluljáróban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.