Friss koronavírus-adatok: Tizenhatan hunytak el és már százan vannak lélegeztetőgépen hazánkban

Forrás: Shutterstock -
elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
774 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 827 410 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 275 főre emelkedett.

A beoltottak száma 5 905 837, közülük 5 674 182 fő már a második oltását is megkapta, 877 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 788 014 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 9 121 főre emelkedett. 650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus itthon: egy nap alatt 16 beteg hunyt el, már 100-an vannak lélegeztetőgépen Forrás: Shutterstock

Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjúban a járvánnyal kapcsolatban kifejtette, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, aki nem veszi fel, könnyen megfertőződhet. Ősszel a vírus gyorsabban terjed, és az oltásellenes álhírek miatt még mindig sokan vannak olyanok, akik nem oltatták be magukat, ezért a kormányfő mindenkit az oltás felvételére biztatott - írja a koronavírus.gov.hu.

Megdöntötte az idei rekordot az új COVID-fertőzöttek száma: egyre nagyobb a baj ebben az országban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.