Oszlopnak ütközött egy embercsempész, amikor a rendőrök elől menekült az 1-es főúton: többen súlyosan megsérültek

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff -
embercsempész rendőrség baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Embercsempészt fogtak el a rendőrök Gönyűnél péntek hajnalban - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A szerb sofőr megcsúszott gépkocsijával, majd egy oszlopnak hajtott. A járműben szállított migránsok közül hárman megsérültek.

A közlés szerint a rendőrök az M1-es autópályán egy osztrák rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni. A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról, és az 1-es számú főúton közlekedett tovább, azonban Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott.

Oszlopnak hajtott egy embercsempész az 1-es főúton (A kép illusztráció) Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

A járműben tíz migráns tartózkodott, akiket a 29 éves gépkocsivezető Ausztriába akart szállítani. A külföldi utasok okmányokkal nem rendelkeztek, magukat afgán állampolgárnak vallották.

A három sérültet a mentők kórházba vitték. Társaikat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítanak. Ez a bűntett minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.