Óriási aszteroidák száguldanak a Föld felé: az egyik akkora, mint a Gízai nagy piramis

Piramis aszteroida NASA gízai piramisok Föld bolygó Empire State Building
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA több, mint 27 000, a Földet megközelítő objektumot követett nyomon, melyek közül van olyan, ami egy kilométernél is szélesebb. 

Az elkövetkező hetekben várhatóan több hatalmas aszteroida fog a Föld közelébe érni, köztük egy majdnem akkora, mint az Empire State Building. A NASA arról beszélt, hogy pénteken a 2021 SM3 nevű aszteroida, ami nagyobb, mint a Gízai nagy piramis, várhatóan 3,5 millió mérföld távolságra fog elhaladni a Föld mellett.

A 2004 UE nevű aszteroida, ami akkora, mint az Empire State Building, november 13-án közelíti meg bolygónkat, de aggodalomra semmi ok, ez is négymillió kilométerre megy el mellettünk.

A legnagyobb közeli objektum, ami idén a Föld közelében járt, az Apophis volt, ami még márciusban haladt el mellettünk. Ez az aszteroida a NASA adatai szerint 300 méter széles volt.

Illusztráció. Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.