Zord télre számíthatunk: a meteorológusok is aggódnak

Forrás: Hans/Pixabay -
hideg időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt pár év enyhe telei helyett komoly fagyok várnak ránk. 

Hamarosan megérkezik a tél. A héten már fehérbe borult a Kékestető és Bánkút is. A meteorológusok szerint még szerdáig élvezhetjük a jó időt, de csütörtökön egy hidegfrontnak köszönhetően idén már október közepére ideér a téli hideg - írta a Borsonline.

-3, -8 fok közötti lesz a hőmérséklet, ami 10-12 fokkal hidegebb az átlagos októberi időjárásnál. Szombattól már kifejezetten fagyos időre várható, a -5, -10 fok sem kizárt éjszakánként, de nappal is 10 fok alatti hőmérsékletre számíthatunk.

A kép illusztráció Forrás: Hans/Pixabay

Az elmúlt pár évben enyhe teleink voltak, de idén ez megváltozik, igazán hűvös hónapok várnak ránk. A Sever Weather Europe szerint ennek oka a sarki örvény. Az örvény előreláthatólag idén lehúzódik Európa délebbi részeire, és ezt mi is meg fogjuk érezni.

A hosszútávú előrejelzéssel kapcsolatban még vannak kérdések, de az már biztos, hogy az idei október jóval hűvösebb, mint amit az elmúlt években tapasztaltunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.