Szlávik János megerősítette: ekkor várható a negyedik hullám tetőzése hazánkban - Videó

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
delta variáns negyedik hullám videó Dr. Szlávik János koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik János infektológus főorvos arról beszélt a TV2 Mokka műsorában, hogy folyamatosan emelkedik a frissen regisztrált esetek száma, viszont a kórházba kerülők száma nem emelkedik olyan mértékben, mint a korábbi hullámokban. Ez leginkább az oltásoknak köszönhető.

A TV2 Mokka műsorában Dr. Szlávik János arról beszélt, hogy a negyedik hullám tetőzése sokak szerint novemberre, mások szerint decemberre várható. Bekövetkezett, amitől féltünk, egyre inkább emelkedik a frissen regisztrált esetek száma, ami viszont jó hír, hogy a kórházba kerülők száma nem emelkedik olyan mértékben, mint a korábbi hullámokban.

Továbbra is az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, de az is megfertőződhet, aki be van oltva. Ők viszont megnyugodhatnak, hogy nem fognak kórházba kerülni. Megfigyelhető, hogy sokan önként is hordják a maszkot, ami a szakember szerint jó döntés, mivel a delta variánst teljesen tünetmentes emberek is terjeszthetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.