Elhunyt a magyar küzdősport kiemelkedő alakja és a Terrorelhárítási Központ törzsőrmestere, Gönczi János. Mindössze 29 éves volt. 

Ifjabb Gönczi János még kisfiú korában kezdett küzdősportokkal foglalkozni, felnőtt korára a kempóban, a kick-boxban és a kungfuban is bajnoki címet szerzett. 

A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárító Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta"

- mesélte a gyászoló édesapa a Borsnak.

A 29 éves férfinél egy éve diagnosztizáltak leukémiát.Forrás: Shutterstock

A harcosnál tavaly diagnosztizáltak leukémiát, mely komoly fájdalmakkal jár, ő mégis zokszó nélkül tűrte a megpróbáltatásokat. Bár tavaly novemberben csak pár hónapot adtak neki az orvosok, ő nem akart ebbe beletörődni. Már úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget, amikor elkapta a koronavírust, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Egyre rosszabb lett az állapota, rengeteg váladék is felgyülemlett a tüdejében, amit le kellett szívni. 

Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig szinte elkezdett könyörögni: "Apa, ne engedd, hogy elaltassanak." Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk"

- mondta elcsukló hangon az édesapa, akit másnap értesítettek a kórházból, hogy János szíve leállt. A harcost a TEK saját halottjának tekinti.