Itt az igazság: Kiderült, hogy mennyi idő után fertőz újra a koronavírus

Forrás: 123rf.com -
SARS-CoV-2 kutatás oltás egészség 2021 koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb brit kutatás szerint, amennyiben valaki nem kapja meg a koronavírus elleni oltást, akár 16 havonta újrafertőződhet.

Nagy-Britannia mellett több országban számolnak be egyre több olyan esetről, hogy a beteg többszöri, két vagy akár harmadik alkalommal is megfertőződött. A legújabb eredmények alapján ennek az lehet az oka, hogy akik nem kaptak koronavírus-fertőzés elleni oltást, azok átlagosan 16 havonta elkaphatják a vírust.

Itt az igazság: ennyi idő után fertőződhetünk meg újra (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Alissa Eckert

A vélemények a kutatások függvényében régiónként változóak, azonban abban egyetértés van, hogy a Sars-CoV-2 elleni természetes immunitás csökkeni kezd az idővel. Ezzel összefüggésben egy dán tanulmány kimutatta, hogy a 65 év alattiak legalább hat hónapig 80 százalékos védettséggel rendelkeztek, a 65 év felettieknek ellenben csak 47 százalékos védettsége volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.