Hétfőtől szigorítják a járványügyi korlátozásokat, csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni ügyfélként zárt terekbe Romániában

védettségi igazolvány korlátozások Románia COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Romániában hétfőtől csak védettségi igazolvánnyal lehet ügyfélként vagy fogyasztóként belépni a nyilvános zárt terekbe az alapvető árucikkeket forgalmazó boltok és gyógyszertárak kivételével - erről pénteken döntött a koronavírus-járvány miatt a bukaresti kormány.

Az alkalmazottakra a szabályozás egyelőre nem vonatkozik, mert a munkavállalók jogait csak a parlament korlátozhatja törvénnyel.

Hétfőtől országszerte csak védettségi igazolvánnyal, munkaügyben vagy halaszthatatlan gyógykezelés miatt szabad éjszaka (22 és 5 óra között) kimenni az utcára, az üzleteknek pedig legkésőbb 21 órakor be kell zárniuk. Tilos magánrendezvényeket - köztük esküvőket, keresztelőket -, koncerteket, tanfolyamokat tartani, a szórakozóhelyeknek be kell zárniuk, sporteseményeket csak közönség nélkül szabad rendezni.

Az egyházakat a korlátozás nem érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.