trónörökös Erzsébet királynő királyi család család Katalin hercegné utód Harry herceg brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit trónörökélési rendet minden királyi családba születő gyermek befolyásolja. 

Ahhoz, hogy a sorrend módosuljon, újabb gyermekkel kellene bővülnie Katalin hercegné és Vilmos herceg családjának. Károly herceg és Vilmos herceg után György herceg, Sarolta hercegnő és a még csak 3 éves Lajos herceg is az öröklési sorrend élén állnak.
Azonban szeptember 18- án megszületett Beatrix hercegnő kislánya is, aki módosította a trónöröklési sorrendet. Sienna, az újszülött így a 11. helyen szerepel, közvetlenül édesanyja mögött.

Beatrix hercegnő és férje Forrás: Origo

Egyébként jellemző a brit királyi családra,hogy nem sietik el az öröklési rend módosítását, azonban, ha Vilmos vagy Katalin hercegné gyerekeiről van szó, akkor felgyorsulnak az események. Így történt, hogy György herceg születésekor két hét sem telt el a változtatásig, míg más örökösjelöltnél akár két hónapot is elidőznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.