Ez volt Venczel Vera utolsó kívánsága: sajnos már nem teljesülhetett

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
halál Venczel Vera kívánság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, aki 2018 óta nem állt színpadon. Előbb a saját, majd a férje betegsége akadályozta meg ebben, de szeretett volna visszatérni. 

Venczel Verára tehetségének köszönhetően fiatalon felfigyelt a film és a televízió is, egymás után kapta a szerepeket. A Kárpáthy Zoltán, az Egy szerelem három éjszakája, a Tanulmány a nőkről és az Egri csillagok mind a főiskolás évei alatt készültek. Az egész ország a szívébe zárta a színésznőt, akinek az egyik utolsó színházi szerepe a A vörös oroszlán volt. 2018-ban állt utoljára színpadra, állapotáról akkor sem nyilatkozott. "Beteg vagyok. Nem vagyok jól, még nem tudok beszélni! Majd, ha javul az állapotom, akkor nyilatkozom" - mondta akkor.

Venczel Vera utolsó vágya nem teljesülhetett Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Januárban azonban reményekkel telve nyilatkozott, utoljára. Nagyon várta, hogy visszatérhessen a nézők elé.

Venczel Vera azonban nemcsak azt várta, hogy visszatérhessen a színpadra, hanem azt is, hogy megünnepelhessék férjével az 50. házassági évfordulójukat, ami 2022-ben lett volna, de sajnos ez a kívánsága sem teljesülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.