Riasztó jóslat: november végén tetőzhet a negyedik hullám, ennyi halottat jósolnak

Forrás: -- -
negyedik hullám járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők szerint november végére fog tetőpontra érni a járvány negyedik hulláma Magyarországon. Az oltatlanokra különösen veszélyes a vírus, de az oltottakat is maszkhasználatra buzdítják.

Az elmúlt héten robannásszerűen megemelkedett a fertőzöttek száma. Egy hét alatt duplázódott meg a fertőzések száma, és kórházi kezelésre is kétszer annyian szorultak, mint október elején. Vattay Gábor járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője szerint is komolyan felgyorsult a Covid terjedése.

A járványelemző szerint november végére elérjük a napi hatezer új fertőzöttet, és várhatóan hatvan körül lesz a napi halálozások száma. Hozzáteszi, hogy még mindig sokan nem kérik a vakcinát, vagy későn veszik fel a harmadik oltást. A második dózis hatékonysága 5 hónappal később kezd csökkenni.

- mondta a járványelemző az RTL-nek.

koronavírus, betegség Forrás: --

Rusvai Miklós szerint mindenki át fog esni a koronavíruson, legyen oltott vagy oltatlan, de vakcina nélkül a betegség súlyosabb lefolyású lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.