Már két ember halálát okozta egyik nagyáruházban árusított illatosító

Forrás: Shutterstock -
visszahívás halál mérgező áruház illatosító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már ketten meghaltak egy Indiából származó illatosítótól: a hatóságok azonnal visszahívták a terméket.

Halálos kórt terjeszt egy, a Walmart által forgalmazott, Indiából származó illatosító Amerikában. A terméktől négy amerikai állampolgár betegedett meg, és sokáig rejtély volt, hogyan kaphatták el a trópusi vírust, miközben egyikük sem járt külföldön. Az esetek miatt elrendelt nyomozás megállapította, hogy a megbetegedésekben csak egyetlen közös van: az Indiából importált illatosító, amiben melioidózist okozó baktériumot találtak.

A megbetegedett négy ember Georgiából, Kansasból, Minnesotából és Texasból származott, ketten közülük meghaltak: az egyikük egy gyermek volt.

Az áruházlánc most visszahívta a termékeket, összesen 3900 darabot, a hatóságok pedig vizsgálják, hogy más illatok és márkák is jelenthetnek-e kockázatot -írja a Huffpost cikke alapján a Bors.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock
Élő állatoktól hemzsegő rizst hívtak vissza a hazai polcokról: ez az a termékhttps://www.life.hu/hirek/20211013-elo-allatoktol-hemzsego-rizst-hivtak-vissza-a-hazai-polcokrol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.