Halyna Hutchins tragédiája már korábban is megtörténhetett volna, ugyanis az Alec Baldwin filmnél dolgozó fegyverszakértő, Hannah Gutierrez-Reed nem először hibázott.

Múlt pénteken sokkolta a világot, amikor kiderült, hogy a világhírű színész, Alec Baldwin egy ártalmatlannak tűnő kellékfegyverrel halálos sebet ejtett Halyna Hutchins operatőrön a Rust című film forgatásán. Azóta több részlet is napvilágot látott az üggyel kapcsolatban, többek között az is, hogy a fegyverkezelő Hannah Gutierrez-Reed volt, és ő töltötte meg éles lőszerrel a gyilkos fegyvert. 

Hannah egyik korábbi kollégája, Stu Brumbaugh elárulta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor a lány veszélybe sodorta valaki életét. A 24 éves nő alig két hónappal a mostani tragédia előtt állítólag majdnem megsüketítette Nicolas Cage-et, aki annyira felidegesítette magát a történteken, hogy elviharzott a helyszínről. Az eset a The old way című film forgatásán történt. 

"Szólj, mielőtt tüzelnél! Épp most lőtted szét a kib*szott dobhártyámat!"  

-mondta Cage a lánynak, Stu pedig azonnal jelezte feletteseinek, hogy a fegyverszakértőt ki kell rúgni. 

Hannah Gutierrez-Reed egyébként még teljesen kezdő a szakmájában, és a Rust forgatásán is újoncként alkalmazták -írja a Daily Mail cikke alapján a Blikk.

Az Alec Baldwin-féle filmnél dolgozó fegyverszakértő korábban Nicolas Cage életét sodorta veszélybeForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Jon Kopaloff