"Volt bizonyos önteltség" - Megszólalt az ügyész a Rust című film halálos balesetével kapcsolatban

sajtótájékoztató gyilkosság ügyészség Rust (film) Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van. Senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok - jelentette ki szerdán Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón.

Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, melyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólom lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A seriff közlése szerint a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, amit három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

Amikor a fegyver elsült, mintegy 90-100 ember tartózkodott a forgatáson.

A seriff hozzátette, hogy több mint 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot.

Halálos baleset a Rust forgatásán - Ügyész: még korai vádemelésről beszélni, de semmi sem kizárt Forrás: AFP/Jamie Mccarthy

"Volt bizonyos önteltség" azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson - jegyezte meg Mendoza. Hozzátette: úgy véli,

"vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell".

Eddig senki ellen nem emeltek vádat, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni, de elfogató parancs esetén vádat fognak emelni.

"Senkit nem zárunk ki jelenleg"

- hangoztatta az ügyész, hozzátéve, hogy a nyomozás nem zárult le: a nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e, és ha igen, ki a felelős.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, melynek egyben producere is.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.