Újabb intézkedések: Kitilthatják az oltatlanokat a zárt térben tartott rendezvényekről Bajorországban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel -
tiltás oltatlanok RENDEZVÉNYEK zárt tér koronavírus Bajorország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány negyedik hulláma - jelentették be szerdán Münchenben a német tartomány kormányának ülése után.

Markus Söder miniszterelnök kiemelte, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) "teljes erővel visszatért", ezért "nehéz tél" vár a tartományra, ha nem emelkedik jelentősen az egyelőre nagyjából kétharmados - 64,6 százalékos - átoltottság.

A negyedik hullám különösen súlyos helyzetet idézett elő, ezt mutatja, hogy a 25 németországi járványgóc közül 16 Bajorországban van. Ezért megszigorítják a fertőzésvédelmi előírásokat.

Koronavírus - Kitilthatják az oltatlanokat a zárt térben tartott rendezvényekről Bajorországban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

Elrendelik egyebek mellett a kötelező maszkviselést az iskolákban, és bevezetik azt is, hogy csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, ha az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek száma 600 fölé emelkedik

- ismertette a kormányfő.

A szerdai adatok szerint 459 intenzív ágyat foglalnak el SARS-CoV-2-vel fertőzöttek. Számuk 30,4 százalékkal emelkedett az egy héttel korábbi 352-höz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.