Kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet területeiről: se étterembe, se moziba nem mehetnek

Forrás: shutterstock -
szabály közösségi élet Szászország szigorítás koronavírus Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több koronavírussal fertőzött van a világon, már Európában is szinte mindenhol pusztít a negyedik hullám. Miközben Szlovákiában már a delta-variáns egy újabb alvariánsa is terjed,  Szászországban kitiltják az oltalanokat a közösségi élet több területéről.

Amíg Szlovákiában egy új, a delta variásnál 10-15 százalékkal fertőzőbb koronavírus alvariáns miatt rettegnek, a szászországi kormány bejelentette, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet több területéről.

A németországi tartomány egészségügyi minisztere, Petra Köpping elmondta, hogy

hétfőtől csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, a többiek pedig még negatív teszteredménnyel sem.

A rendelet tartalmazza, hogy az oltatlanok nem léphetnek be a szabadidő eltöltésére szolgáló intézmények és a kulturális intézmények zárt részeire, így például nem mehetnek vendéglőbe, moziba, szórakozóhelyre, vagy könyvtárba, múzeumba -írja a promotions.

A szigorítás célja, hogy a gazdaságot is megbénító lezárás nélkül vészelje át a kormány a negyedik hullámot.

Képünk illusztráció. Forrás: shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.