Sokkoló halálozási adatokkal buzdít oltásra a Magyar Orvosi Kamara - Fotó

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés oltás Magyar Orvosi Kamara sokkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Orvosi Kamara korábban már közleményben buzdította arra az embereket, hogy vegyék fel az oltást. A MOK ezúttal lesújtó számadatokkal próbálja rávenni az embereket az oltakozásra.

A Magyar Orvosi Kamara kedd délután megdöbbentő posztot tett közzé Facebook-oldalán. A kamara a teljes tavalyi év alatt közúti balesetben elhunytak számát hasonlította össze az idén egy hét alatt koronavírusban elhunyt betegek számával.

Tavaly az egész év során 460 ember vesztette életét közúti balesetben. Az elmúlt egy héten 606 ember halt bele a koronavírus fertőzésbe

- áll a posztban, amelyben azt kéri a MOK, hogy mindenki vegye fel az oltást, viseljen maszkot, és vigyázzon magára.

Forrás: Shutterstock

A hónap végén, november 22-28. között egyébként oltási akcióhetet tartanak a kórházi oltópontokon, és előzetes időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. A MOK hangsúlyozza, hogy az akcióhéten az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra.

Aggasztó adatok: nagyon emelkedik a koronavírus halálos áldozatainak száma hazánkbanhttps://www.life.hu/hirek/20211109-aggaszto-adatok-nagyon-emelkedik-a-koronavirus-halalos-aldozatainak-szama-hazankban.htmlHiba azt gondolni, hogy aki tavaly covidos volt, az még mindig védett - figyelmeztet az erdélyi virológushttps://www.life.hu/egeszseg/20211109-hiba-azt-gondolni-hogy-aki-tavaly-covidos-volt-az-meg-mindig-vedett-figyelmeztet-az-erdelyi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.