Fontos bejelentés: jó hírt kaptak a SZÉP-kártyások

Forrás: Shutterstock -
SZÉP kártya bejelentés béren kívüli juttatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mától kezdődően lépett életbe egy fontos változtatás.

Az egyik legtöbbször igénybe vett, béren kívüli juttatás a Széchenyi Pihenő Kártya. A kártya használható szálláshelyek fizetésére, éttermekben és külfönféle szabadidős programoknál is. A munkavállaló számára folyósított összegek azonban külön "zsebekben" vannak, amiket csak célzottan lehet felhasználni.

Forrás: Shutterstock

A kormány 2018-ban megtiltotta az egyes alszámlák közötti átutalást, de a koronavírus okozta gazdasági helyzetre tekintettél idén áprilisban ezt feloldották az év végéig. A legfrissebb kormányrendelet szerint azonban a határidőt kitolták 2022. szeptember 30-ig. Tállai András államtitkár szerint ezzel a döntéssel nem csak a foglalkoztatottak, hanem a turizmus is jól jár.

Tájékoztatása szerint az elmúlt években a feltöltések 70 százaléka vendéglátás alszámlára, a 10 százaléka szabadidő alszámlára és a 20 százaléka szálláshely alszámlára érkezett - írta meg az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.