"Az edzőm kegyetlen ember volt" - ezt a magyar olimpikont is verte az edzője, de nem bánja

Forrás: M4 Sport -
torna olimpiai bajnok Magyar Zoltán bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tornasportban annak idején a versenyzők verése megengedett volt - nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, aki 1976-ban és 1980-ban nyert lólengésben Montrálban és Moszkvában.

Magyar Zoltán azután vallott érzéseiről, miután kirobbant az az úszóbotrány, amiben a Spartacus edzőjét, Turi Györgyöt megvádolták egykori versenyzői azzal, hogy ütötte-verte és szexuálisan zaklatta őket.

"Az edzőm kegyetlen ember volt, de letérdelek előtte és megcsókolom a kezét, mert ez kellett ahhoz, hogy belőlem kétszeres olimpiai bajnok legyen."

Ma már más világ van, de amikor én voltam gyerek, az ötvenes-hatvanas években, elfogadott volt, hogy ütöttek minket otthon, az iskolában és a sportpályán.

Magyar Zoltán bevallotta, őt is verte edzője, de egyáltalán nem bánja Forrás: M4 Sport

"Sajnálom Cseh Lacit és mindenki mást is, akit vertek fiatalon és ez lelki törést okozott nekik. De engem nem tört meg, sőt, belátom, ez vezetett el ahhoz, hogy később kiemelkedő eredményeim legyenek" - mondta a Blikknek a három világ- és Európa-bajnoki címet is gyűjtő legenda.

Vígh László, Magyar Zoltán egykori edzője hozzátette, valóban előfordult, hogy odacsapott a gyereknek, de csak az ő érdekében tette, hogy keményebb munkára ösztönözze. Szerinte simogatással és puszilgatással nem lehet sikert elérni.

És talán nem túlzás azt állítanom, a módszer engem igazolt,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.