Itt már szigorúan korlátozzák az oltatlanokat: szinte sehova nem mehetnek

Forrás: 123rf.com -
járvány oltatlanok Ausztria szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November 15-től komoly korlátozásokra számíthatnak az oltatlanok Ausztriában: csak élelmiszerboltba, orvoshoz és gyógyszertárba mehetnek. A járőröző rendőrök akár 3500 euró (1,3 millió forint) pénzbírságot is kiszabhatnak az üzlettulajdonosokra, ha megszegik a szabályokat.

A kancellár, Alexander Schallenbert bejelentette, hogy november közepétől egész Ausztriában csak a beoltottak és gyógyultak mehetnek étterembe, szállodába, sportterembe, hegyi felvonókra, adventi vásárra, fodrászhoz, kozmetikushoz és minden olyan zárt térben tartottt rendezvényre, kulturális eseményre, ahol 25 főnél többen tartózkodnak.

PCR-tesztet önmagában már sehol nem fogadnak el, kizárólag védettségi igazolvánnyal tudják bizonyítani az emberek, hogy megkapták az oltást vagy átestek a fertőzésen.

"A rendőrök csapatostul járnak az utcán és szúrópróbaszerűen ellenőrzik a védettségi igazolásunkat, ami mellett jogosítványt vagy útlevelet is mutatni kell" - mondta a Borsnak a Bécsben élő Krisztina.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.