Komoly szigorítás! Hétfőtől csak a beoltott emberek léphetnek be a fedett nyilvános helyiségekbe, az éttermekbe, mozikba, színházakba, fodrászatokba és edzőtermekbe Görögországban

Forrás: AFP/Jorge Guerrero -
COVID-19 oltás Görögország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
További korlátozásokat vezetnek be Görögországban a koronavírus ellen be nem oltott állampolgárokkal szemben, mivel még mindig magas a fertőzés aránya - jelentette be csütörtök este Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök.

Hétfőtől csak a beoltott emberek léphetnek be a fedett nyilvános helyiségekbe, a mozikba, színházakba, bárokba, tavernákba, fodrászatokba és edzőtermekbe - mondta a politikus az állami rádióban. Eddig az oltatlanok is bemehettek ezekre a helyekre, ha 48 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt-eredményt mutattak fel.

Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A kormányfő elmondta, hogy minden 60 éves és idősebb embernek legkésőbb hét hónappal a második oltás után harmadik emlékeztető oltást kell kapnia, hogy oltási bizonyítványa érvényes maradjon.
A görög vezető hozzátette, javasolni fogja az Európai Bizottságnak, hogy tegye ezt az egész Európai Unióra kiterjedő normává.

"Csak így leszünk képesek egy jobb karácsonyt ünnepelni" - hangoztatta.

"Azok, akik még mindig ódzkodnak az oltástól, másképp gondolkodnának, ha hallanák, mit tapasztaltak az intenzív osztályokon az oltatlanok, akik megbetegedtek" - fejtette ki Mitcotákisz.

A mintegy 11 milliós ország lakosságának körülbelül 61 százaléka kapta meg az összes szükséges oltást, jóllehet a hatóságok korábban azt remélték, hogy ez az arány őszre eléri a 70 százalékot.
A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök esti adatai szerint Görögországban az elmúlt 28 napban 149 630 esetet regisztráltak, 1527-en meghaltak. A járvány tavalyi kezdete óta már 861 117 fertőzöttről és 17 075 halottról tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.