Sokkoló: értelmi fogyatékos kislányt erőszakoltak meg többen Győrben

Forrás: Police.hu -
nemi erőszak erőszak gyerek Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék.

Csupán hat év fegyházra ítélte a Győri Törvényszék azt a két férfit, akik szexuálisan bántalmaztak egy 11 éves értelmi fogyatékkal élő kislányt Győr közelében. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint túl enyhe a büntetés, és lényegesen súlyosabb büntetést kértek a két elkövetőre.

Az ítélet szerint a gyermek egy Győr melletti községben élt. A két elkövető, - az apa mostohatestvére és egy másik férfi - 2018. augusztusában erőszakolták meg a lányt. A gyermek egyedül tartózkodott otthon, és a szülői tiltás ellenére beengedte a házba a két férfit.

Először a fiatalabb férfi bántalmazta szexuálisan a kislányt, majd távozott a házból. Ezután a másik, idősebb férfi ment be. A kislány végül azt mondta, hogy segítségért fog kiabálni, ezért az idősebb férfi is távozott.

bilincs, rendőrség, Győr-Moson-Sopron megye Forrás: Police.hu

A Győri Törvényszék a férfiakat tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6-6 év fegyházbüntetésre és 6-6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész mindkettőjük vonatkozásában súlyosbítás, a férfiak és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, emiatt szigorúbb felelősségre vonás szükséges. A férfiak a 11 éves, pszichés állapota miatt még fokozottabban kiszolgáltatott gyermek helyzetével visszaéltek, valamint rövid időn belül, egymás után valósították meg a kislány erkölcsi és lelki fejlődését veszélyeztető cselekményeket.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.