Kiakadtak a szülők egy iskolai színdarab forgatókönyve miatt: "Magában foglalja a kiskorú gyermekek szexualizálását is"

Forrás: Magyar Csilla -
Anglia színdarab szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bepanaszoltak a szülők egy angliai iskolát, miután egy színdarab forgatókönyvében helyet kapott a "kanos" szó, ami egy ott tanuló gyermek édesanyja szerint a gyermekek szexualizálásával függ össze. 

A középiskola a szülői panaszok miatt kénytelen volt szinte azonnal betiltani azt a színdarabot, ami több iskolában is nagy népszerűségnek örvendett.

Ez az angol darab a zaklatás megelőzéséről és annak leküzdéséről szól, és amit már rengeteg helyen bemutattak Angliában - írja a Metropol.

A színdarab nagy népszerűségnek örvend. Forrás: Magyar Csilla

Az egyik anyuka felháborodását fejezte ki, miután elolvasta a forgatókönyvet: „A 12 éves lányom a szünetben SMS-t írt nekem, és megkérdezte, mit jelent hogy „kanos". Ekkor vettem észre, hogy ez a szó egy iskolai produkcióban volt, amelyet meg kellett tanulniuk, és amely magában foglalja a kiskorú gyermekek szexualizálását is."

A darabot eredetileg 1997-ben mutatták be az angliai Nemzeti Színházban.

Ez is érdekelhet: Magyar középiskolás filmjét díjazták Amerikában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.