A napokban új törvényjavaslat került a parlament elé. A dokumentumban foglaltak szerint meghosszabbítanák az összes, itthon érvényes hivatalos okmány lejárati idejét, és átalakítanák a védettségi igazolványt is.

A javaslat lehetőséget adna a kormánynak, hogy rugalmasan kezelje a védettségi igazolvány érvényességi idejét. A beoltottak kártyáján ugyan nem szerepel lejárati idő, de azon emberek számára, akik igazolt Covid-fertőzés után kapták meg a védettségit, csak 4 vagy 6 hónapig volt érvényes az igazolvány.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kormány rendeletben dönthet arról, hogy az újonnan kiadott kártyákon feltüntethető legyen a vakcina típusa, valamint a dózisok száma is. Az új törvény emellett lehetőséget adna arra, hogy a védettségi igazolvány birtokosai mentesüljenek bizonyos járványügyi intézkedések alól. Ilyen például a határátlépés esetén előírt kötelező karantén - írja a nuus.hu.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!