Kóbor János, a rocklegenda élete képekben: 78 évesen távozott az élők sorából

Kóbor János gyász galéria tragédia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koronavírus okozta betegségben elhunyt Kóbor János, a magyar könnyűzenei élet legendás alakja és úttörője, az Omega együttes énekese. Kóbor János 78 éves volt.

Kóbor János 78 évesen életét vesztette. A zenészlegenda koronavírus miatt került kórházba, és bár az egész ország imádkozott gyógyulásáért, sajnos, a betegséget nem tudta legyőzni.

Kóbor János 1943. május 17-én született Budapesten, Kossuth- és Liszt Ferenc díjas magyar művész. Fiatalon sportoló szeretett volna lenni, de egy sérülés miatt le kellett mondania erről a pályáról. Mivel anyai nagyapja és nagybátyja építészek voltak, végül Kóbor is annak tanult.

Első zenekarát gimnazistaként alapította, ahol ritmusgitáron játszott; az Omegát 1962-ben alapították Varsányi Istvánnal közösen. Két év múlva csatlakozott hozzájuk Laux József, aki néhány éves kitérőt tett a Benkó Dixieland Bandnél.

Az Omega saját slágereinek túlnyomó többségét a hatvanas évek közepétől már ő énekelte, 1971 után pedig már ő volt az egyedüli szólóénekes. Hangját és jellegzetes megjelenését az egész ország ismerte.

Kóbor János, a legendás zenész a magyar könnyűzene történetének egyik fő alakítója, formálója volt.

Nyugodjék békében!

Kattints a képre a galériáért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.