42 évig ült ártatlanul a börtönben, most 62 éves: "Nem vagyok mérges"

Forrás: Youtube/ABC News -
gyilkosság szabadulás börtön Kevin Strickland téves ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevin Stricklandet 18 éves korában ítélték el három ember meggyilkolásáért. Most kiderült, hogy tévesen.

Az amerikai férfit még 1979-ben ítélték el, három ember meggyilkolásának vádjával. Kevin Strickland a napokban szabadult a börtönből, miután a bíróság megállapította, tévesen ítélték el 42 évvel ezelőtt - közölte a The Guardian.

A már 62 éves férfi mindvégig kitartott amellett, hogy ő otthon volt és tévét nézett, amikor a gyilkosságok történtek, semmi köze a halálesetekhez, melyek 18 éves korában történtek. Kevin éppen egy szappanoperát nézett a tévében, amikor megtudta, hogy negyven év után végre szabadulhat.

Kevin Strickland 42 évig ült ártatlanul a börtönben, most 62 éves Forrás: Youtube/ABC News

"Nem vagyok kifejezetten mérges, ez már így történt. Öröm, bánat, félelem, ezek az érzések kavarognak bennem" - mondta szabadulásakor az őt körülvevő riportereknek, majd hozzátette: "Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez másokkal ne fordulhasson elő. Alapjaiban kéne lerombolni és újjáépíteni az amerikai igazságszolgáltatási rendszert" - mondta a férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.