Rengeteg tűzoltó vonult a helyszínre: halálos szén-monoxid-mérgezés történt Nyíregyházán

Forrás: Shutterstock -
halál mérgezés Nyíregyháza Szénmonoxid-mérgezés család tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyíregyházán halálos szén-monoxid-mérgezés történt. Egy holttestet is találtak a helyiségben. Valószínűleg a kályha működése és a szellőzés hiánya vezetett a mérgező gáz kialakulásához.

Még csütörtökön délelőtt kapott jelzést a katasztrófavédelem, amely szerint a nyíregyházi Kopogó utcában feltehetően szén-monixid-mérgezésben valaki rosszul lett - írja a Katasztrófavédelem.

A helyszínre két járművel összesen hét tűzoltó vonult ki: egy családi ház zárt konyhájába kellett behatolniuk. Miután ez sikerült, hiába vittek magukkal légzőkészüléket, a helyiségben már csak egy egy holttestet találtak.

"A tűzoltók magas koncentrációjú szén-monoxidot mértek a helyszínen. A nyári konyha két részre volt felosztva, a hátsó öt négyzetméteres, ablaktalan részben egyetlen ajtó volt, és egy gázpalackról működő sziesztakályha üzemelt" - írja a Bors.

Minden bizonnyal a kályha működése és a szellőzés hiánya vezetett a mérgező gáz létrejöttéhez.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.