Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják a 43 éves sebészt, aki véletlenül a 83 éves beteg egészséges lábát amputálta a sérült helyett.

Súlyos orvosi hiba történt a Freistadt-i kórházban: a 43 éves sebész véletlenül a 82 éves beteg egészséges lábát amputálta. Az orvosnő ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás. A regionális bíróság 2700 eurós (kb. 1 millió forintos) büntetést szabott ki rá. A sebész elismeri, hogy hibázott, de azt tagadja, hogy súlyos gondatlanságot követett volna el. Az ítélet nem jogerős - írja a Kurier.

Hatalmas hibát követett el az orvos: a beteg egészséges lábát amputálta a sérült helyettForrás: --

Korábbi betegsége miatt az azóta elhunyt beteg mindkét lába súlyosan sérült. A bal oldalon ezért május 18-án comb-amputációt kellett végezni. A műtét előtt azonban az orvos a rossz lábát jelölte meg, amit senki sem vett észre. Mindössze két nappal a műtét után fedezték fel a végzetes hibát, amikor a kötést cserélték. Az idős férfi nem sokkal később meghalt, így már özvegye folytatta a pereskedést a klinika és az orvos ellen, akinek 5000 eurós (kb. 1,8 millió forintos) kártérítést ítéltek meg.