Szokatlan dolog történt Bálint gazda sírjánál

sírhely Bálint György faültetés Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit lesújtott a hír tavaly, amikor kiderült, hogy elhunyt az ország kedvelt nagypapája, Bálint György. A népszerű kertészmérnök sírjánál azonban nemrég szokatlan dolog történt.

2020 júniusában örökre lehunyta szemét Bálint gazda, az ország legnépszerűbb kertészmérnöke. Életének 100. évében is rendületlenül alkotott, kertészettel kapcsolatos észrevételeire, tudására hosszú éveken át emberek ezrei voltak kíváncsiak. Generációkkal ismertette meg a növényeket, szerettette meg a kertészkedést.

A Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra, ahol tegnap fura dologra kaphatták fel a fejüket a látogatók. Nagy volt ugyanis a mozgás Bálint gazda sírjánál. Szabó József kertészmérnök és a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke, Kosztka Ernő, valamint Bálint György özvegye fát ültettek a gazda sírjához.

A legendás kertészmérnök kedvenc fajtáját, egy csüngő japán akácot ültettek a síremlékéhez közel

– írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.