Tizennyolcan fertőződtek meg a koronavírus omikron variánsával két repülőgépen a múlt héten

Forrás: Shutterstock -
Dél-Afrikai Köztársaság Hollandia omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A holland egészségügyi hatóságok szombati, végleges összesítése szerint tizennyolcan fertőződtek meg a koronavírus omikron variánsával két repülőgépen, amelyek a múlt héten érkeztek Hollandiába a Dél-afrikai Köztársaságból.

A holland közegészségügyi intézet közleményében azt írta, hogy az utasok vizsgálata lezárult.
Az 624 utasból 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje, közülük 18-an az omikron változattal fertőződtek meg. Érkezés után mindenkit karanténba helyeztek egy Amszterdam közelében lévő, őrzött hotelben.

Forrás: Shutterstock

Azok számára, akiknek a tesztje pozitív lett, de tünetmentesek, szombaton véget ér az elszigeteltség, míg a többieknek tovább kell karanténban maradniuk - közölte az RIVM.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az omikron gyorsabban terjedhet más változatokhoz képest, és esetében az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.